Blogs -

Outdoor catering, waar moet je rekening mee houden?

Als jullie voor een buiten huwelijk gaan, neemt de catering een geheel nieuwe reeks uitdagingen aan, vergeleken met een binnenlocatie. Je kunt de meest fantastische ervaring hebben in een buitenlocatie, zelfs onder moeilijke omstandigheden, zolang je voorbereid bent op wat het onvoorspelbare klimaat in Nederland je voor de voeten werpt. Samenwerken met een ervaren lokale cateraar is de beste manier om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, ongeacht wat Moeder Natuur je toewerpt.

Ga uit van het slechtste weer 

Ongeacht de tijd van het jaar waarin jullie gaan trouwen, je kunt het onvoorspelbare weer van Nederland niet vertrouwen. Hoop op het beste, maar verwacht het ergste, zodat je goed voorbereid bent. Net zoals  een reservelocatie nodig hebt voor je huwelijksceremonie als het slecht weer wordt, heeft ook de cateraar van je receptie een back-up plan nodig, voor het geval hij zijn werk niet kan doen op de vooraf bepaalde locatie. Veel trouwlocaties in de openlucht bieden alternatieve ruimtes voor zowel de ceremonie als de receptie, mocht het buitengebeuren door het weer onmogelijk worden.

Zorg voor toegang binnenshuis voor de cateraar wanneer dat mogelijk is

Nee, het is niet altijd mogelijk om een ideale ruimte te hebben waar je catering kan opzetten, voorbereiden, opmaken en serveren. Misschien is er zelfs geen stroom op de door jou gekozen locatie. Toch, hoe beter de omstandigheden voor je cateraar, hoe beter je ervaring waarschijnlijk zal zijn. Voorzie, indien mogelijk, minstens een tent voor schaduw en bescherming tegen de ze zon en insecten. Maar als dit gewoon geen optie is, geen stress - je cateraar zal je vertellen wat wel en niet praktisch of mogelijk is. Volg hun voorbeeld en je zult de perfecte dag hebben waar je altijd van gedroomd hebt.

Plan je bruiloftsmenu voor het weer en de omstandigheden

Dit klinkt misschien als gezond verstand, maar houd bij het bepalen van het menu rekening met het weer en de omgeving. De beste en veiligste aanpak is de cateraar gerechten te laten aanbevelen die jij en je gasten de beste eetervaring bieden, waar de locatie zich ook bevindt.

Cateringgroep verzorgd graag de catering voor jullie bruiloft. Neem vandaag nog contact met ons op voor hulp bij het ontwerpen van je ideale outdoor bruiloft catering ervaring. Wij verzorgen catering door heel Nederland. Van catering in Veenendaal tot catering in Barneveld, Apeldoorn catering in Veghel en catering in Amsterdam.