Blogs -

De vegetarische barbecue

De vegetarische barbecue

“Nee, ik doe niet aan barbecueën, ik ben vegetariër, dus dan is een barbecue niks voor mij!” Misschien hoor je dit iemand weleens zeggen. En op zich klinkt het logisch. Barbecueën betekent vlees eten! Maar vegetariërs kunnen gezellig meedoen met de barbecue. Er zijn heerlijke vegetarische  gerechten te verkrijgen en te creëren.

Groentespiesjes

In plaats van de bekende shaslick is er voor de vegetariër de groentespies! Gebruik groenten die stevig blijven bij verwarmen, denk aan paprika, uien, aubergine en courgette. Snijd plakken van ongeveer 1 cm, bestrooi ze met zout,  olijfolie, peper of andere kruiden. Serveer de groentespies met een lekkere dipsaus.

Vegetarische saté

Goed gemarineerde saté van tempé of tofu is heerlijk op de barbecue. De marinade maakt de smaak. Denk aan een mix van sojasaus, diverse pepers, knoflook, sesamolie, gember en ui. Laat de vegetarische saté voor een optimale smaak bij voorkeur een nacht marineren.

Vegetarische burgers

Er is volop vegetarisch barbecuevlees verkrijgbaar, in de supermarkt en bij barbecue cateraars. Hamburgers, groenteburgers en andere burgers die prima te bereiden zijn op de barbecue. Heerlijk met stokbrood en salade.

Maïskolven

Gegrilde maïskolven doen het goed op de barbecue. Plaats de maïs direct op de grill en laat ze vervolgens voor circa 10 minuten garen, draai de maïskolf regelmatig om, zodat hij overal even warm is en niet aanbrandt.  Je kunt de gegrilde maïskolven extra lekker maken met boter, zout en peper.

Salades

Salades zijn een heerlijke frisse  toevoeging aan de barbecue. Een vegetarische salade is er in vele variaties. Denk aan een salade van ijsbergsla, een quinoa-salade met noten en geitenkaas of een posteleinsalade.

Gepofte aardappels

Poffen is een gezonde manier van voedsel bereiden. Erg lekker zijn zoete aardappels op de grill. Door een aardappel in de schil te garen blijven er meer voedingsstoffen en smaak behouden. Pak de aardappels in aluminiumfolie, leg ze op de barbecue en keer ze regelmatig om. Afhankelijk van de grootte van de aardappel duurt het ongeveer 30 minuten totdat ze volledig gaar zijn. Voeg nog een beetje peper en zout naar smaak toe! Ook lekker met een dip van roomkaas of guacamole.

Big Green Egg

De Green Egg is geweldig om mee te grillen, stomen, roken en koken. Vegetarische mensen hebben de voorkeur voor het koken met de Green Egg, omdat de smaak van de producten goed tot zijn recht komt. Elke hap is hierdoor een cadeautje. 

Compleet verzorgd (vegetarisch) barbecuefeest

Wil je een compleet verzorgd barbecuefeest, met of zonder vegetarische producten? Kijk dan eens op Barbecuecatering. We helpen je graag om jouw (vega) barbecuefeest tot een complete beleving te maken.