Blogs -

Cateringidee├źn voor een babyshower

Professionele catering is een geweldige manier om van een babyshower of gender reveal party een succes te maken. En als je je geen zorgen wilt te maken over de boodschappen, de voorbereiding of presentatie, kun je ontspannen en genieten van het feestje. Hoewel je je menu altijd moet baseren op de specifieke kenmerken van het feestje - tijd, locatie, thema, budget - zullen deze ideeën helpen om je feest vlot en gedenkwaardig te laten verlopen.

Fingerfood aanbieden

Door één of twee hapjes aan te bieden, bereikt je verschillende nuttige doelstellingen. Je elimineert de noodzaak van borden en bestek, waardoor je zowel de kosten als de hoeveelheid afval die het feestje oplevert, vermindert. Je kunt je gasten ook meer variatie bieden. Als algemene regel kan je uitgaan van vijf tot zes verschillende gerechten en twee van elk product per gast. Dat levert gemiddeld genoeg eten op voor je gasten, zelfs als je je evenement in de buurt van etenstijd houdt.

Verspreid het eten 

Om het feest gaande te houden, plaatst je voedselstations of schotels verspreid over de ruimte. Je gasten kunnen in het voorbijgaan of tijdens een praatje in de buurt interessant uitziende hapjes pakken. Door het aanbod over de ruimte te verspreiden, voorkom je de opstopping die ontstaat als je het eten op één plek aanbiedt. Je ontmoedigt ook de teruggetrokken bordenpiloten en zorgt ervoor dat er gedurende het hele evenement eten beschikbaar is.

Varieer het voedselaanbod

De voorkeuren van  gasten zullen uiteenlopend zijn en in veel gevallen zullen dieetbeperkingen een overweging zijn. Zorg voor een gevarieerd aanbod, zodat iedereen genoeg te eten heeft, zelfs als ze niet alles kunnen eten. Bij een babyshouwe is het bijvoorbeeld handig om eerst met de aanstaande moeder te praten over haar dieet. De kans is groot dat ze bepaalde voedingsmiddelen niet mag eten, zoals zachte kazen, sommige soorten vis, rauwe of te weinig gekookte vis, vlees of eieren. Er kunnen ook gasten zijn die een speciaal dieet volgen of om medische redenen een dieetbeperking hebben. Overweeg ook om ten minste een paar veganistische of vegetarische opties te hebben.

Cateringgroep als cateraar

Als je kiest voor een ervaren cateraar - zoals Catering Groep - krijgt je alle hulp die je nodig hebt om een buffet, lichte receptie, hors d'oeuvres of welk soort menu dan ook te plannen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over deze en andere cateringopties voor een komende babyshower of gender reveal party.